Hoş GeLDiniz
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Hoş GeLDiniz

RADİO SİTESİ
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 kumas boyama teknıgı..

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aleyna
Admin
Aleyna


Mesaj Sayısı : 51
Kayıt tarihi : 04/01/09

kumas boyama teknıgı.. Empty
MesajKonu: kumas boyama teknıgı..   kumas boyama teknıgı.. Icon_minitimePtsi Ocak 05, 2009 7:04 pm

KUMAŞ BOYAMA
Günün stresinden kurtulmak mı istiyorsunuz? Biraz el beceriniz varsa birbirinden güzel ve kullanışlı bir çok ürün ortaya çıkarabilirsiniz. Günlük yaşamda dışa vurmaya pek fırsatınız olmayan yaratıcılığınızı geliştirin ve bir yandan da yeteneğiniz konusunda kendinizi sınayın

Malzemeler; Yapılışı
Kumaşı düz bir alana yerleştirin. Boyanacak yerin alt kısmına kalın bir kağıt parçası koyun (altına boya geçmemesi için). Kullanacağınız renkten bir miktar alıp paletin üzerine koyun. Boya eğer kıvamında değilse az miktarda su ekleyebilirsiniz. Boyayacağınız alan geniş ise kalın fırça, dar bir alan ise ince fırça ile boyayın.
Boyama esnasında fırça darbelerini hep aynı yönde yapmalısınız yoksa dalgalı bir görüntü oluşabilir. Başka bir renge geçerken mutlaka fırçanızı su ile temizleyin, aksi takdirde kullanacağınız diğer rengin tonunda farklılaşma görülecektir.

Kopyalama yöntemi ise şu aşamalardan oluşur;
Kumaş üzerine hazırlanan desen kağıdı iğnelenir. Kumaş ile desen arasına karbon kağıdı yerleştirilir. Desenin üstünden kalemle çizilerek model kumaşa çizilir. Metalik yaldızla desenin üzerinden kontür çizilir. Kontürün içi kumaş boyası ile renklendirilir.

Neler yapabiliriz?
Kırlent, oda takımları, gözlük kılıfı, masa örtüsü, perde, mutfak takımı, fular, Bluz, eşarp, abajur, mendil, pano, Boyama tekniği; Kumaş boyasında farklı teknikler kullanarak değişik sonuçlar elde edebiliriz.
Örneğin kontür tekniği; kullandığımız desenin kenarındaki çizgilerin üzerinden fırça ile hat olarak geçirilmesidir.

Tonlayarak boyama: Bir rengin farklı tonlarını kullanarak olur. Genelde en açık tonundan koyuya doğru yapılan boyama tekniğidir.

Düz boyama: Seçtiğimiz deseni istediğimiz renkle boyayarak uygulanır. İstenirse kullanılan rengin koyu tonuyla çerçeve de yapılabilir.
Bir de tüm bu tekniklerden yararlanarak farklı türde bir boyama şekli de uygulayabilirsiniz.

Sırma & Maraş işi
Maraş işi boyamanın en büyük özelliği tek yüzlü bir işleme olmasıdır. Desenin altı özel olarak hazırlanan karton ile kabartılıp yedi kat sırma desen üzerinden atlatılarak kenarlarda içlik ile karşılıklı tutturulur. Aynı işlem yanyana uygulanarak işlenir.

Renk seçimi ve uyumu
Renk uyumu desenin ön plana çıkması açısından çok önemlidir. Bu yüzden birbiriyle uyumlu renkler seçilmelidir. Bunun yanında renkleri aynı oranda kullanmak ürüne monoton bir hava verecektir. Birbirine uyumlu farklı renkleri farklı oranlarda kullanmak desene canlılık katacaktır.
Açık ve koyu renkleri birarada kullanarak bunu sağlayabiliriz. Alanlı çalışmalarda desenin içi genellikle açık renklerin hakim olacağı şekilde doldurulmalıdır.

Boyama hakkında dikkat edilmesi gereken noktalar
Kumaş üzerine deseni çizdikten sonra renk denemesi yapmadan boyaya geçmeyin. Kumaş üzerinde seçtiğiniz renk beklediğiniz tonda çıkmayabilir. Bunun için boyamanın hemen öncesinde minik bir kumaş üzerinde renginizi test edebilirsiniz. Beklediğiniz ton çıktığı takdirde bu rengi gönül rahatlığıyla esas kumaşınızın üzerinde uygulayabilirsiniz.

Boyama yaparken kumaş kalın ise boyayı fazla miktarda sürmelisiniz. Kabartma boya kullanırken boya çok çabuk kuruduğu için
Kumaş, fırça, parşömen kağıdı, kalem, kumaş boyası, palet, su kabı.

çanta, kumaştan yapılmış terlik ayakkabı, tahtadan yapılan takılar...

hızlı bir şekilde çalışmanız gerekecektir. Boyayı eşit miktarda ve düzgünce sürmelisiniz. Boyanan yüzeyin üzerine tekrar boya sürmemelisiniz.
kolay ve küçük işler denemelisiniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
kumas boyama teknıgı..
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» CAM BOYAMA TEKNIGI...
» AHŞAP BOYAMA

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Hoş GeLDiniz :: Hobi Köşesi-
Buraya geçin: